Filthy Felons is een Utrechtse band die de brug slaat tussen (post)hardcore en metalcore. De band is op muzikaal vlak breed inzetbaar en laat zich op elk podium gelden als een gedreven en energieke band. Hun EP ‘’We’re in this together’’ laat horen wat ze in hun mars hebben.

''Prettig is dat het vijftal melodie en agressie perfect weet te mengen. Een hoopvol debuut'' -Music Maker-

De eerste videoclip release zag zijn release bij Never Mind The Hype. Het nummer ‘’Out Come The Vultures’’ wordt tot leven gebracht met humor en creativiteit.
.
Live haalt de band elk optreden het onderste uit zijn eigen kan. Ze hebben voorprogramma mogen zijn van o.a. The Kendolls, als ook het Nederlandse The Charm The Fury. Ze openden het jaar met een optreden in Groningen tijdens he Eurosonic / Noorderslag festival en zullen later dit jaar hun eerste stappen in het buitenland gaan zetten middels optredens in Duitsland en België.
Contact met andere bands en het publiek staat voorop bij deze goedlachse band. Een biertje voor, tijdens en na het optreden mag dan ook zeker niet ontbreken.
De band is vastbesloten zich te blijven ontwikkelen. De focus ligt op veel live optreden en meedoen aan de Popronde 2018. Daarnaast zijn de jongens druk aan het schrijven aan de eerste echte LP.

De band is actief op Instagram en Facebook. Neem een kijkje voor alles muzikaal en net wat minder muzikaal gerelateerd. Want Filthy Felons zouden geen felons zijn als het allemaal ''all work and no play'' was.